Op 400m liggen een paar uitstekende hotel/restaurants, "La Ferronnière" en "Le Panorama", beide met wellness voorzieningen. In het centrum  zijn veel restaurants, onze favorieten : L,Archimède; Au pourqoui pas en O'Tableau

Op wandelafstand zijn er twee bakkers (800 m), twee uitstekende beenhouwers, een Colruyt en allerlei andere winkels. U kunt het prachtige Middeleeuwse kasteel van Godfried van Bouillon (1 kilometer) gaan bewonderen. Op bepaalde tijden is er ook een roofvogelshow. Bovendien is er nog L'Archeoscope (naast de VVV) waar je een goed beeld krijgt over de periode van de Kruistochten (ook voor kinderen).

Voor liefhebbers van kunst en geschiedenis is er een interessant museum over de geschiedenis van Bouillon "Le musée Ducale"(1 km). De toeristische dienst heeft zo'n 20 wandelingen (en ook pittige mountainbikeroutes) in de omgeving uitgezet en sommige lopen vlak langs ons huis.

Verder zijn er leuke restaurantjes in het stadje, een dierentuin, een karting, een 3D-bioscoop en waterfietsen. Op zondagochtend is er markt in Bouillon (van april tot november), op donderdag in Bertrix (12 km), op woensdag en zaterdagochtend in Sedan en op zaterdagmiddag is er in Orgeo een biomarktje.

Bij Bertrix kunt u de leisteengroeve bezichtigen en verder weg in Han, de gelijknamige grotten en het wildpark. U bent op een half uur rijden van het machtige kasteel in Sedan. Frankrijk en de mooie Champagnestreek met de stad Reims ligt slechts op een goed uur rijden. Ook de abdij van Orval, waar u het heerlijke bier en kaas kunt proeven, is niet ver. Euro Space Center is ook een aanrader, daar zijn ook allerlei kinderactiviteiten.

De Semois is ideaal om te gaan (vlieg)vissen of kanoën. Er zijn mooie uitzichtpunten zoals de “Tombeau du Géant, "Botassart" en "Le Mont de Zatrou". In het najaar kun je in het bos de bronstige herten horen burlen. Een zeer indrukwekkend geluid.